Πιτζάμα Project: Επιστημονικό Συμβούλιο

March 7, 2021
Comments Off on Πιτζάμα Project: Επιστημονικό Συμβούλιο

Το συμβουλευτικό επιστημονικό όργανο του προγράμματος «Πιτζάμα Project» μας βοηθά να αναπτύξουμε στρατηγικές προκειμένου να επιτύχουμε βιώσιμο αντίκτυπο για τα παιδιά, τις οικογένειες, τις κοινότητες που συνεργαζόμαστε και την κοινωνία.

επιστημονικό-συμβούλιο-πιτζάμα-πρότζεκτ

Τα μέλη του Συμβουλίου αντιπροσωπεύουν μια σειρά επιστημονικών κλάδων, όπως ιατρική, ψυχολογία, παιδαγωγική και κοινωνιολογία, και μοιράζονται γενναιόδωρα τις γνώσεις τους για τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή προγραμμάτων, προκειμένου να αναδειχθεί η σημασία των πρακτικών του καλού ύπνου για τα παιδιά.

 

Άννα Παρδάλη: Παιδίατρος, Επιστημονικός Συνεργάτης Β Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών 

Η παιδίατρος Άννα Παρδάλη γεννήθηκε το 1970 στη Λακωνία.

Αποφοίτησε από την Ιατρική το 1996 και πήρε τίτλο ειδικότητας Παιδιατρικής  το 2005. Στη διάρκεια της ειδικότητας της και  μετά εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε σε διάφορα νοσοκομεία στην  Ελλάδα και στη Μ. Βρετανία όπως το νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, Παιδιατρική κλινική νοσοκομείου Νίκαιας, Παιδιατρική Κλινική Ρεθύμνου, καθώς και στο Λονδίνο  στο Royal London Hospital, West Middlesex University Hospital, Homerton Hospital, St Mary Hospital στα Παιδιατρικά τμήματα Λοιμώξεων, Αναπτυξιακής Παιδιατρικής και  Νεογνολογικά Τμήματα και  Μονάδα Εντατικής Νεογνών . 

Εργάστηκε   από το 2005 έως το  Φεβρουάριο του 2015 ως Επιμελήτρια Παιδίατρος στην Ευρωκλινική Παίδων και από το 2012 έως τον Μάιο του 2018 ως Επιμελήτρια  Παιδίατρος στην Παιδιατρική Κλινική του Ιασώ Παίδων /Τμήμα Επειγόντων.

Το  2018  εξειδικεύεται (MSc ειδίκευση ΕΚΠΑ) στην Αναπτυξιολογία παιδιού και Έφηβου και στην Εφηβική Υγεία και έκτοτε είναι επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει  έως τώρα σε αρκετές επιστημονικές ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις σε ελληνικά  και  διεθνή συνέδρια και  επιστημονικές εκδόσεις .

Επίσης έχει συμμετάσχει ως διδάσκουσα σε φοιτητές , σε  προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στο ΕΚΠΑ.

 Αρθρογραφεί σε έντυπα, εφημερίδες και διαδικτυακούς τόπους  και συμμετέχει σε  ιατρικές και ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Είναι εθελοντής Ιατρός από το 2008 στο Χαμόγελο Του Παιδιού και στο

Ίδρυμα –Στέγη Κοριτσιού:  «Αγία Άννα» .

Διατηρεί  Ιδιωτικό Ιατρείο στην  Κηφισιά  annapardali@gmail.com    annapardali.gr

 

Αθηνά Δεσύπρη –  Ψυχολόγος, M.Sc. , Επιτροπή Ψυχικής Υγείας, Ελληνική Κοινότητα Ανάλυσης Συμπεριφοράς

Η Αθηνά Δεσύπρη αποφοίτησε το 2011 από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, όπου αρίστευσε αργότερα και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Κοινωνική Ψυχολογία των Συγκρούσεων». Με περαιτέρω ειδίκευση στην Ανάλυση Συμπεριφοράς, συνιστά ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς, στην οποία διετέλεσε Γραμματέας  έως το 2016 ενώ σήμερα, αποτελεί στο Διοικητικό Συμβούλιο την Υπεύθυνη Επιτροπής Ψυχικής Υγείας, με ενεργή παρουσία ακαδημαϊκού έργου και προσφοράς σε επιστημονικά συνέδρια.

Πέρα από το ιδιωτικό κλινικό έργο συμβουλευτικής θεραπείας και ανάλυσης, έχει εργαστεί σε δομές ψυχικής υγείας και κέντρα ημέρας για άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, ενώ έχει εισηγηθεί σε Προγράμματα Μετεκπαίδευσης στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία της Συμπεριφοράς, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς.

Από το 2019, ανήκει στην ομάδα εισηγητών του «Προγράμματος Επιμόρφωσης στην Ανάλυση Συμπεριφοράς» στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Πρόσφατα, δραστηριοποιήθηκε στο Σωματείο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Τα βιβλία παίζει» ως μέλος της διεπιστημονικής ομάδας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις που στοχεύουν στη διαπαιδαγώγηση και στηρίζουν την προσβασιμότητα των παιδιών σε στοιχεία πολιτισμού, προάγοντας την καθοριστική  σημασία της λογοτεχνίας και εν γένει, των μορφών τέχνης στη διασφάλιση της κοινωνικοσυναισθηματικής τους ολοκλήρωσης.

 

Τότα Αρβανίτη-Παπαδοπούλου, Παιδαγωγός – Διδάκτωρ ΕΚΠΑM.A in Education

Η Τότα Αρβανίτη-Παπαδοπούλου είναι νηπιαγωγός.
Από το 2003 ως το 2018 υπηρέτησε ως Σχολική Σύμβουλος Π.Α. σε εκπαιδευτικές περιφέρειες της Αθήνας, των Κυκλάδων και της Θεσσαλίας.

Είναι Διδάκτωρ Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Εκπαιδευτική Έρευνα του Πανεπιστημίου Lancaster της Αγγλίας. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ειδική Αγωγή και είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Έχει διδάξει στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, στα προγράμματα Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων Αθηνών και Πατρών, σε ΠΕΚ της Αθήνας, του Πειραιά, της Αλεξανδρούπολης και της Λάρισας και σε πολλά ΙΕΚ.

Έχει διατελέσει μέλος Επιστημονικών Επιτροπών του Υπουργείου Παιδείας και Αναπληρωματικό μέλος του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Θεσσαλίας στη θέση του Προϊστάμενου Επιστημονικής– Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Θεσσαλίας.

Συμμετείχε ως εισηγήτρια σε διεθνή συνέδρια καθώς και ως επιμορφώτρια σε πολλές επιμορφωτικές ημερίδες και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Π.Ε. σε όλη την Ελλάδα.

Το συγγραφικό της έργο έχει ως αποκλειστικό περιεχόμενο την προσχολική ηλικία. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων.

Διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Παιδαγωγών.

 

Απόστολος Πάππος, Νηπιαγωγός – αρθρογράφος του βραβευμένου portal elniplex.com

Ο Απόστολος Πάππος γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά.  Σπούδασε στο Τ.Ε.Α.Π.Η. Αθηνών και εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως νηπιαγωγός από το 2003. Δημιούργησε τον βραβευμένο ιστοτόπο elniplex.com στον οποίο αρθρογραφεί για βιβλία και άλλα αγαθά όταν έχει κάτι να πω. Έχει διαβάσει πολλά και έχει σκεφτεί πολύ πάνω σε αυτά. Δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα και ουσιαστικές βιωματικές εμπειρίες για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Κυκλοφορούν αρκετά εκπαιδευτικά βιβλία του τα οποία συνδημιούργησε με συνεργάτες του.

 

 

Βαγγέλης Μακρής, Κοινωνιολόγος MSc 

Ο Βαγγέλης Μακρής είναι Διπλωματούχος Κοινωνιολόγος (Μειονότητες και Κοινωνικός Αποκλεισμός) και Διπλωματούχος Μουσικός (Κλασικό τραγούδι). Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών και σήμερα εργάζεται στο ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς” ως υπεύθυνος ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και ως υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής σε “Σχολές Γονέων” του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Ως μουσικός εργάζεται διδάσκει φωνητική σε Ωδεία και Μουσικές Σχολές, ενώ έχει γράψει γράψει μουσική για 7 θεατρικές παραστάσεις (θέατρα  Vault Theatre Plus και στο θέατρο Βαφείο) καθώς και για παιδικά βιβλία της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου (“Μαργαρίτα: Στραβά κι ανάποδα ζητούν λύση”, 2019 και “Το Κρυμμένο Χαμόγελο”, 2020). Το 2017 στα πλαίσια του Open September του Vault Theatre Plus παρουσίασε τη μουσικοθεατρική παράσταση “Γυναίκες στον Καθρέφτη” σε κείμενα-σκηνοθεσία του Δημήτρη Πλαβούκου.