Το πρώτο νομαδικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα είναι γεγονός!

October 14, 2021
Comments Off on Το πρώτο νομαδικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Μέσα σε 6 μέρες, 5 νησιά φιλοξένησαν 15 εκπαιδευτικές και εικαστικές δράσεις για τα 334 παιδιά και τους κατοίκους τους.

Το Αστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ» και η Blue Star Ferries διοργάνωσαν το πρώτο νομαδικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα για παιδιά. Το ταξίδι ξεκίνησε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου έχοντας ως σταθμούς τη Δονούσα, το Κουφονήσι, την Αμοργό, τη Σχοινούσα και την Ηρακλειά.

 

Το Αστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ επέλεξε και επιμελήθηκε τις πρωτοποριακές για την ποιότητα και την αισθητική τους εκπαιδευτικές, εικαστικές και ψυχαγωγικές δράσεις του καινοτόμου φεστιβάλ, οι οποίες εκτείνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και εστίαζαν στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Η επιλογή των δράσεων έγινε με τέτοιο τρόπο, προκειμένου να δώσει στα παιδιά και τους εφήβους των μικρών νησιών τη δυνατότητα όχι μόνο να κατανοήσουν την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με τον πολιτισμό και τις επιστήμες, να εξοικειωθούν με τις διάφορες μορφές τέχνης, να μάθουν μέσα από αυτές, να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και να αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες και κλίσεις.

 

Το  BLUESTARINO FESTIVAL 2021 υλοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 20 Χρόνων Blue Star Ferries.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ είναι ανεξάρτητη οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών (μη Κερδοσκοπικό Σωματείο) με κύρια δραστηριότητα τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής δράσης. Στόχος μας είναι η διασφάλιση ισότιμων ευκαιριών σε παιδιά, εφήβους και νέους, σε καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, στις τέχνες και τον πολιτισμό ώστε να έχουν περισσότερες ευκαιρίες και επιλογές για το μέλλον τους. Καθώς θεωρούμε αυτά τα αγαθά αναγκαία και απαραίτητα για την προσωπική τους ολοκλήρωση, προσβλέπουμε στη δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα διευκολύνουν ολοένα και περισσότερους να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Από την αρχή της δημιουργίας του, ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ως Σωματείο, παρέχει εκπαιδευτικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, με καινοτόμα εκπαιδευτικά και εικαστικά προγράμματα αλλά και με τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών, προσφέροντας βοήθεια και στήριξη σε παιδιά, εφήβους και νέους – ανεξάρτητα από ταυτότητα, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό, καταγωγή, εθνικότητα, πολιτικά ή θρησκευτικά πιστεύω.

Δείτε τις δράσεις του φεστιβάλ και το πρόγραμμα εδώ: ΦΥΛΛΑΔΙΟ FESTIVAL_VERSION FINAL