Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας

May 25, 2018
Comments Off on Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας

Όποιος δε γνωρίζει τον Θοδωρή Παπαϊωάννου χάνει!

 

Παιδαγωγός, συγγραφέας, ερασιτέχνης ηθοποιός και μουσικός μετατρέπει τις παρουσιάσεις των βιβλίων του σε πάρτι! Φυσικά μαζί με την κιθάρα του.

 

Μαζί του θα γνωρίσουμε το βιβλίο του με τίτλο «Απέναντι» σε εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ και απέσπασε το Ειδικό Βραβείο βιβλιοπωλών Public 2016, ενώ βρέθηκε στη βραχεία λίστα για το βραβείο σε εικονογράφο και σε συγγραφέα εικονοβιβλίου (Picture Book) για την εικονογράφηση και για το κείμενο από τον Κύκλο Ελληνικού παιδικού βιβλίου (2016). Επιπρόσθετα ήταν υποψήφιο για το Κρατικό βραβείο παιδικού βιβλίου 2016 – Κατηγορία Εικονογραφημένο Παιδικό Βιβλίο.

(Οπισθόφυλλο:  Μετά τη μεγάλη επιτυχία του βιβλίου Ανάποδα που σύστησε τον Μέλιο στους μικρούς αναγνώστες, στο καινούργιο βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου ξανασυναντάμε το αγαπημένο σκαθάρι, αντιμέτωπο με μια νέα πρόκληση: Η φίλη του, η Μελανή, βρίσκεται στην άλλη μεριά του δάσους και τον περιμένει, αλλά για να φτάσει εκεί πρέπει να διασχίσει τον μεγάλο δρόμο!

Πώς θα το καταφέρει αυτό; Με το μπλε ποδήλατο; με το βιολετί πατίνι; Με αλεξίπτωτο; Με μαγικό χαλί; Ε, λοιπόν όλα θα τα προσπαθήσει! Κι ας αποτύχει! Δεν ξέρεις, μπορεί από πολλές αποτυχίες να φτιάχνεται… η τύχη! Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με τραγούδια που έγραψε ο Ορέστης Παπαϊωάννου ειδικά για το βιβλίο. Για να ακούσετε δείγμα των τραγουδιών πατήστε εδώ.)

 

Αλλά και το βιβλίο του με τίτλο «Αφαιρέθηκα» από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά.

 

(Οπισθόφυλλο:

Γίνεται να κάνεις Μαθηματικά, δίχως να κοιτάζεις στον πίνακα ή δίχως να γράφεις στο τετράδιο; Ο Αχιλλέας μπερδεύεται με τους αριθμούς και τις πράξεις. Κι όλο γυρίζει προς τα παράθυρα της τάξης, όλο κάτι βλέπει, όλο κάτι ακούει και τότε κάνει τα δικά του Μαθηματικά…

[φύση, Μαθηματικά, αφηρημάδα]

 

Για να δείτε ποιες μέρες και ώρες θα συναντήσετε τον Θοδωρή πατήστε εδώ.

 

 

 

 

Βιογραφικό:

Γεννήθηκα στην Γερμανία τον Απρίλη του 1966. Αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης το 1986 και με το πρόγραμμα εξομοίωσης πήρα το πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης το 2000. Από το 1989 υπηρετώ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από τον Μάρτιο του 2016 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας. Είμαι ερασιτέχνης μουσικός και ηθοποιός με συμμετοχές σε πολλές θεατρικές ομάδες. Από τον Δεκέμβριο του 2015 ορίστηκα πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας. Ζω στην Έδεσσα ανάμεσα σε ποτάμια, γέφυρες και καταρράκτες.

Έχω γράψει τα παρακάτω βιβλία:

Θεατρικά:

« Παίζουμε Θέατρο;» (αυτοέκδοση)

« Ο έκτος κύκλος»  εκδ. Μορφωτική Εστία Καλαμαριάς

« Το ποτάμι που θύμωσε»   εκδ. ΚΠΕ Έδεσσας

Παιδικά-εικονογραφημένα:

«Το μήνυμα του πελαργού»  εκδ. ΚΠΕ Έδεσσας

«Ο Πειρατής Σιντόρε- Ντορεσί» εκδ. Fagottobooks

«Τα αστέρια της Ευρώπης» έκδοση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

«Ανάποδα» εκδ. Ίκαρος Bραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2015

«Απέναντι» εκδ. Ίκαρος Ειδικό Βραβείο βιβλιοπωλών Public 2016, υποψήφιο για το κρατικό βραβείο παιδικού εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου.

«Το βρήκα» η μεγάλη εφεύρεση 2017 εκδόσεις Παπαδόπουλος

«Σιλουανή» παιδικό μυθιστόρημα εκδόσεις Ίκαρος 2017

«Από μέσα μου» εκδόσεις Παπαδόπουλος 2017

Συμμετοχές:

«Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο»  εκδ. Κύκλος του Παιδικού Ελληνικού Βιβλίου με την ιστορία « Τα γράμματα»