Οι δράσεις της SciCo στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας

November 8, 2019
Comments Off on Οι δράσεις της SciCo στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας

Η SciCo ανέλαβε να παρουσιάσει μία σειρά από δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών στις οποίες απευθυνόταν. Κύριος στόχος μας ήταν να διεγείρουμε θετικά συναισθήματα των παιδιών ως προς την προστασία του περιβάλλοντος.

Η βιωματική αφήγηση, τα ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια και πειράματα ήταν μερικά μόνο από τα εκπαιδευτικά εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε για να πετύχουμε το στόχο μας.

Η ανταπόκριση των παιδιών στις δράσεις μας κρίνω ότι υπήρξε θετική. Όλες οι δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί ολοκληρώθηκαν με επιτυχία είτε αυτό αφορούσε την κατασκευή ενός έργου είτε την ακολουθία μίας πειραματικής διάταξης είτε τη συμμετοχής τους σε παιχνίδια.

Η συμμετοχή της SciCo στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία. Η φιλοξενία των διοργανωτών, η γνωριμία με το νησί και η συναισθηματική εγγύτητα με την οποία τα παιδιά της Αστυπάλαιας αγκάλιασαν τις δράσεις μας αποκάλυψαν σε εμάς μερικές μόνο από τις πτυχές που αναδεικνύουν τη σημασία συνέχειας του συγκεκριμένου Φεστιβάλ. Ευχόμαστε να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός και να υποστηριχθεί από τοπικούς και περιφερειακούς φορείς για να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του.