Μυρτώ Δημητρίου – Εργαστήριο Origami

May 27, 2019
Comments Off on Μυρτώ Δημητρίου – Εργαστήριο Origami

Στη διάρκεια της δράσης τα παιδιά με τη Μυρτώ Δημητρίου θα “μεταφερθούν” στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και θα ξεδιπλώσουν τα μυστικά της ιαπωνικής εικαστικής τέχνης της χαρτοδιπλωτικής origami. Ξεκινώντας την παρουσίαση, η καλλιτέχνης θα αφηγηθεί την ιστορία του πουλιού γερανού που είναι το  σύμβολο του origami. Σύμφωνα με το μύθο αν κάποιος διπλώσει 1.000 χάρτινους γερανούς, μπορεί να ζητήσει την εκπλήρωση μιας ευχής από το ιερό αυτό πουλί!

 

Η παρουσίαση θα διανθιστεί με προβολή origami animation, ενώ η καλλιτέχνης θα πραγματοποιήσει επίδειξη δημιουργίας κινούμενου origami με πελώρια χαρτιά.

 

Στη συνέχεια τα παιδιά θα δημιουργήσουν μοναδικά καλλιτεχνήματα με ένα κομμάτι χαρτί! Νούφαρα και καρδούλες, πεταλούδες αλλά και σαίτες που πετάνε μακριά και στροβιλίζονται θα γεμίσουν το χώρο (το κάθε παιδί θα δημιουργήσει 3-4 σχέδια)

 

Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και η διάρκειά του είναι 90′.

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης Δευτέρα 10.6.2019 θα πραγματοποιηθεί συλλογική δράση, κατά τη διάρκεια της οποίας μικροί και μεγάλοι θα διπλώσουν χάρτινα λουλούδια τα οποία θα δημιουργήσουν … την Αστυπάλαια.

Βιβλίο: ORIGAMI με φαντασία!, Μυρτώ Δημητρίου, εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

 

Περισσότερες    πληροφορίες   για    τις    δράσεις    της    καλλιτέχνιδας   στο site http://myrtodimitriou-origami.gr