Μπάμπης Αλεξιάδης – Εργαστήριο κινούμενης εικόνας

May 27, 2019
Comments Off on Μπάμπης Αλεξιάδης – Εργαστήριο κινούμενης εικόνας

Το τετραήμερο εργαστήριο  κινούμενης εικόνας θα είναι αφιερωμένο στον υδροβιότοπο της Αστυπάλαιας και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στην μόλυνση στην θάλασσας.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν την τεχνική του παραδοσιακού animation (pixilation, stop motion) μέσα από την ζωγραφική και το κολάζ και να δημιουργήσουν μια ιστορία αφιερωμένη στο νησί αλλά και να αναφερθούν στην μόλυνση των θαλασσών όπως την αντιλαμβάνονται αυτοί σαν κάτοικοι του νησιού.

 

To εργαστήριο κινούμενης εικόνας με σκοπό την διδασκαλία και εκμάθηση παραδοσιακών τεχνικών animation. Βασική αρχή των εργαστηρίων είναι να προσφέρουν την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν το δικό τους animation μικρού μήκους.

 

Η εισαγωγή του κύκλου των εργαστηρίων θα περιλαμβάνει μια παρουσίαση και ταυτόχρονα αναδρομή στην ιστορία του animation. Σε αυτό το στάδιο οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν τις δικές τους animation ασκήσεις όπως φωνοτρόπιο, και ζωοτρόπιο.

 

Στο δεύτερο στάδιο, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με τη μεταφορά της ιστορίας τους σε κινούμενη εικόνα.

 

Το τρίτο στάδιο των εργαστηρίων είναι το pre-production, όπου οι συμμετέχοντες πλέον θα ασχοληθούν με την παραγωγή όλων των στοιχείων που θα εμφανιστούν στο animation (σκίτσα, κολλάζ, γλυπτική, φωτογραφία, σιλουέτες).

 

Στο τέταρτο στάδιο, θα ασχοληθούμε με την παραγωγή του animation και θα χρησιμοποιήσουμε τις διαφορετικές τεχνικές που μάθαμε έως τώρα. Χρησιμοποιώντας κάμερες, φώτα, σχεδιαστικά εργαλεία και χρώμα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν πνοή στις δημιουργίες τους και ρυθμό στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ιστορία τους.

 

Το τελευταίο μέρος του εργαστηρίου περιλαμβάνει το μοντάζ και την μουσική επένδυση του animation ηχογραφώντας ήχους και δημιουργώντας τα δικά μας sound effects.

 

Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να πάρουν μαζί τους όλες τις χάρτινες δημιουργίες τους και όλες της ασκήσεις animation που έφτιαξαν.

 

 

Περισσότερα για τον Μπάμπη Αλεξιάδη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για το πρόγραμμά του στο φεστιβάλ πατήστε εδώ.