Μαριλένα Μελισσηνού – εικαστικό εργαστήρι κατασκευής αφίσας

May 28, 2019
Comments Off on Μαριλένα Μελισσηνού – εικαστικό εργαστήρι κατασκευής αφίσας

Η Μαριλένα Μελισσηνού, εικαστικός – εικονογράφος, θα υλοποιήσει εικαστικό εργαστήρι κατασκευής αφίσας, εστιάζοντας στη ρύπανση και προστασία του θαλάσιου περιβάλλοντος, για τα παιδιά όλων των ηλικιών, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη της μεταξοτυπίας, της κυανοτυπίας και άλλες τεχνικές.

 

Κάθε παιδί θα πάρει τη δική του αφίσα ενώ η αφίσα πάνω στην οποία θα δουλεύει η κάθε ομάδα παιδιών θα υποστεί την απαραίτητη επεξεργασία και στη συνέχεια θα προβάλλεται ως κοινωνικό μήνυμα από τις φωτεινές οθόνες των πλοίων της Blue Star Ferries.

 

Δείτε πού και πότε θα συναντήσετε τη Μαριλένα Μελισσινού εδώ.

 

Η Μαριλένα Μελισσηνού γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα και σπούδασε Fine Αrts στο University for the Creative Arts of Canterbury και στο University of the Arts London όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές το 2010. Η ζωγραφική και ψηφιακή δουλειά της Μαριλένας είναι ένα παιχνίδι βασισμένο στην Φιλοσοφία των Αναμνήσεων.

Τα πορτρέτα της είναι ένας διάλογος μεταξύ της μνήμης και της ζωγραφικής, μορφές προγόνων και οικογένειας που έχουν χαραχτεί ζωντανά στην μνήμη κάποιου μέσα από τις οικογενειακές φωτογραφίες. Πρόσωπα που ενώ δίνουν την αίσθηση «του γνωστού και του οικείου»,μπορεί να μην τα έχεις συναντήσει ποτέ.

Για τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο έχει εικονογραφήσει τα βιβλία Το δικό τους ταξίδι (Βραβείο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 2015 Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά / Τιμητική διάκριση The White Ravens 2015 / ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2015) και Ο ψαροντουφεκάς (ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2017).