Η Μαργαρίτα Κωτσίνη στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας

May 27, 2018
Comments Off on Η Μαργαρίτα Κωτσίνη στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας

Τη Μαργαρίτα Κωτσίνη τη γνώρισα σ’ ένα βιβλιοπωλείο. Αργότερα τη συνάντησα στο ίδιο βιβλιοπωλείο, γιατί κάθε φορά που ήθελα να αγοράσω ένα βιβλίο πήγαινα στη Μαργαρίτα. Γιατί η Μαργαρίτα δεν πουλούσε βιβλία. Η Μαργαρίτα αγαπούσε τα βιβλία και έχω τώρα πια την αίσθηση ότι ήξερε κοιτάζοντάς σε τι θα ήθελες να διαβάσεις. Μοναδική ικανότητα αυτή!

 

Επίσης αν με ρωτούσες θα έλεγα ότι μπορεί και να γεννήθηκε σε ένα βιβλιοπωλείο.

 

Τώρα τη βρίσκουμε στις εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ. Μοναδικής ποιότητας και επιπέδου εκδόσεις! Αλλά βέβαια, που θα πήγαινε η Μαργαρίτα μας!

 

Στην Αστυπάλαια θα είναι μαζί μας για να πραγματοποιήσει με τα παιδιά ηλικίας 8 -12 το εργαστήρι  Μια φορά και έναν καιρό ήταν το βιβλίο

 

Με αφορμή φράσεις από το βιβλίο «Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι» και τη φαντασία μας, γράφουμε και εικονογραφούμε το δικό μας βιβλίο.

Τα παιδιά σε προσχεδιασμένα φύλλα τοποθετούν κείμενο και εικόνες, χρησιμοποιούν πρωτογράμματα, κοπτικά και διαφορετικής ποιότητας χαρτιά και φτιάχνουν το δικό τους βιβλίο.

Από τις βραχογραφίες, στην περγαμηνή, από τον πάπυρο στο χαρτί και την τυπογραφία. Μία ιστορική αναδρομή στην ιστορία της γραφής και του βιβλίου.

Υπήρχαν βιβλία στην αρχαιότητα; Είχαν την ίδια μορφή με τα σημερινά;

 

Αλήθεια, πώς πραγματοποιείται η έκδοση ενός βιβλίου;

Πόσα είδη χαρτιού υπάρχουν;

Αρκεί μια καλή ιδέα για να γίνει ένα βιβλίο;

Πόσοι άνθρωποι εργάζονται στην έκδοση ενός βιβλίου;

Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά τα κατανοήσουν όλα τα στάδια δημιουργίας ενός βιβλίου, να γίνουν οι ίδιοι συγγραφείς, εικονογράφοι, σελιδοποιοί και εκδότες.

Δείτε εδώ πού και πότε θα τη συναντήσετε.

Βιογραφικό:

Η Μαργαρίτα Κωτσίνη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου τα βιβλία και οι επισκέψεις στα μουσεία είναι είδη πρώτης ανάγκης.

Οι σπουδές της πάνω στη Συντήρηση Έργων Τέχνης και Έργων Ζωγραφικής, τη βάζουν ακόμη πιο βαθιά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων και της τέχνης. Χάρη στις σπουδές της, αναζητά πάντα την αρχή των πραγμάτων, τον καμβά και τα υλικά, παρακολουθεί την διαδικασία της δημιουργίας και προσπαθεί να στήσει τον ιδανικό χώρο για τη συνέχεια.

Αυτό καθόρισε και το πάθος της για τη δημιουργική διαδικασία των βιβλίων: τους συγγραφείς, τις λέξεις, τις εικόνες, το χαρτί και το νήμα που όλα αυτά τα δένει σφιχτά και, εντέλει, τραβά τον άνθρωπο από τα σπήλαια στο βιβλίο.

Έχει επιμεληθεί αρκετές εκδόσεις για τους εκδοτικούς οίκους Κοάν, Athens Voice, Οξύ, Κάπα Εκδοτική κ.ά. και έχει συνεργαστεί με συγγραφείς και εικονογράφους, που πάντα θαύμαζε, σε διάφορα projects και εκδόσεις.

Τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, συμμετέχει σε όλα τα στάδια της εκδοτικής παραγωγής και συνεχίζει να μαθαίνει.