Η Κατερίνα Αλεξιάδη στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας

May 30, 2018
Comments Off on Η Κατερίνα Αλεξιάδη στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας

Φιλόλογος, μουσικοπαιδαγωγός, θεατρολόγος και πολιτιστική διαχειρίστρια η Κατερίνα Αλεξιάδη θα αναλάβει κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου “Παιχνίδια τ’ ουρανού και του νερού” που θα πραγματοποιήσει να κάνει τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από την κίνηση και τη μουσική.

 

Και όχι όποια και όποια μουσική, αλλά εκείνη που θα συνθέσουν μαζί με την ίδια με μικρά κρουστά όργανα της ορχήστρας Carl Orff και φυσικά υλικά από την παραλία και τη θάλασσα.

 

Περιγραφή εργαστηρίου:

Το υλικό του εργαστηρίου είναι ποιήματα από την ποιητική συλλογή του Γιάννη Ρίτσου “Παιχνίδια τ’ ουρανού και του νερού”. Αφού μελετηθούν, διαβαστούν και γίνουν προσπάθειες απαγγελίας των επιλεγμένων ποιημάτων θα διερευνηθούν τρόποι απόδοσής τους με μικρά κρουστά όργανα της ορχήστρας Carl Orff, με φυσικά υλικά από την παραλία και τη θάλασσα, με αυτοσχεδιαστική κίνηση και δραματοποίηση. Το περιεχόμενο θα συνδυαστεί με τις εμπειρίες των παιδιών και με το φυσικό θαλασσινό τοπίο. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με μια μικρή παρουσίαση σε εξωτερικό χώρο. Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 8-12 ετών.

Διάρκεια εργαστηρίου 2 δίωρα για παιδιά Γ και Δ Δημοτικού