Η καλλιτεχνική – δημιουργική ομάδα La Petite Marguerite στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας

May 25, 2018
Comments Off on Η καλλιτεχνική – δημιουργική ομάδα La Petite Marguerite στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας

Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου χωρίς φαντασία και…σαπουνόφουσκες δε γίνεται. Γι’ αυτό και η καλλιτεχνική – δημιουργική ομάδα La Petite Marguerite αναλαμβάνει κάθε μέρα από 1η έως 4 Ιουνίου να μας γεμίσει με μπόλικη ποσότητα από αυτές.  Για να καταλάβεις τι θέλω να πω, αρκεί να δεις τις φωτογραφίες και σίγουρα θα αισθανθείς τη μαγεία που διαχέει στον χώρο.

 

 

Οι δράσεις της ομάδας έχουν παραστατική και εκπαιδευτική μορφή και είναι ανοιχτές στο κοινό με μοναδική προϋπόθεση αυτή της συμμετοχικής διάδρασης.   Μαζί τους θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα Bubble Show. Με στοιχεία από το θέατρο, τον χορό και την τέχνη του θεάτρου δρόμου, η La Petite Marguerite δημιουργεί μια συμμετοχική performance σαπουνόφουσκας, ένα θεαματικό show γεμάτο τεράστιες σαπουνόφουσκες που  ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμυθιακό, την φαντασία, το όνειρο.

Ενώ εκτός από αυτό θα ζωγραφίσουμε ακολουθώντας το δικό τους παιχνίδι, το Bubble Play.

Πρόκειται για ένα εικαστικό εργαστήριο κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά θα κατασκευάσουν πρωτότυπα εργαλεία σαπουνόφουσκας και παράλληλα θα σχεδιάσουν τους δικούς τους αυθεντικούς πίνακες με χρώματα σαπουνόφουσκας. Βασικός στόχος αυτής της διαδικασίας είναι ο πειραματισμός, το παιχνίδι, η δημιουργία, η νέα εμπειρία.

Μοναδική ευκαιρία για ένα ταξίδι στη φαντασία είναι το  Walk about | Free Bubbling ZoOOOOoone. Μια παρέλαση δυο περιπλανόμενων πλασμάτων που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γιορτής σκορπίζοντας εκατομμύρια σαπουνόφουσκες και παράλληλα μια πηγαία διάδραση με το κοινό.

Μετά από όλα αυτά έχω μια τελευταία ερώτηση. Αλήθεια, εσείς ξέρετε τι κοινό μπορεί να έχει ένα τραπέζι, ένα ζευγάρι ακουστικά, ο Μποτόβεν, ο Μότσαρτ, εσύ,εμείς και

η Μικρή Μαργαρίτα; Το μυστήριο έχει μόλις 3 λεπτά στη διάθεσή του για να λυθεί. Άραγε θα τα καταφέρουν οι μικροί μικροί μας φίλοι και η La Petite Marguerite; Θα το μάθουμε στην ειδικά σχεδιασμένη εξατομικευμένη δράση διάρκειας μόλις 3 λεπτών. Το ονομάζουν  Bubble Installation και για να πάρετε μια μικρή αίσθηση 

σας προτείνω αυτή τη φωτογραφία.

 

Για να δείτε τις ώρες προγραμμάτων τους καν’ τε κλικ εδώ.