ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021

Στο εικαστικό πρόγραμμα με τίτλο «Δέντρα καρποφόρα και ιθαγενή» συμμετείχαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αστυπάλαιας, του 9ου  Δημοτικού Σχολείου Θήβας, του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Σμίνθης και της Α’ Γυμνασίου του Ειδικού Γυμνασίου – Ειδικού ΓΕΛ Αθηνών.

Οι μαθητές συνεργάσθηκαν σε ομάδες, υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Μαριλένας Μελισσηνού, και δημιούργησαν, με την τεχνική του κολάζ και της ζωγραφικής με λαδοπαστέλ, έργα, τα οποία απεικονίζουν δέντρα ιθαγενή ή και όχι, αλλά που ευδοκιμούν στη χώρα μας και μάλιστα έχουν γίνει στο πέρασμα του χρόνου κομμάτι της ιστορίας της, αλλά και της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της.

Παράλληλα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα χαρακτηριστικά των δέντρων αυτών, για το ταξίδι τους στο χρόνο, πώς ρίζωσαν σε αυτόν τον τόπο και τελικά ότι ο τόπος αυτός έγινε και δικός τους τόπος. Όπως πρέπει να συμβαίνει και με τους ανθρώπους.

Τα έργα των μαθητών ενσωματώθηκαν και κοσμούν το ημερολόγιο του 2021 του υπό σύσταση σωματείου «ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ». Κάθε μήνας φιλοξενεί από ένα δέντρο, ενώ κάθε έργο είναι αποσπώμενο και μπορεί να αξιοποιηθεί ως μεμονωμένο έργο τέχνης.

Σημαντική ήταν η συνδρομή των Διευθυντών των Σχολείων και των Συλλόγων Διδασκόντων.

Το ημερολόγιο στηρίχθηκε από τους χορηγούς “KUKO’s The Bar” και την εταιρεία ολοκληρωμένων λύσεων και κλασσικών και ψηφιακών εκτυπώσεων “Pillar” Α.Ε.