Εικαστικά προγράμματα με… ανακυκλώσιμα υλικά

March 1, 2020
Comments Off on Εικαστικά προγράμματα με… ανακυκλώσιμα υλικά

Τα παιδιά από 4-6 ετών παρακολούθησαν το εικαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μπορεί άραγε µία κάλτσα να ζωντανέψει στο άκουσµα ενός παραµυθιού;” από την Κατερίνα Φωτοπούλου.
Έχοντας ως εργαλείο το βιβλίο “Βρισκόμαστε εδώ, Σημειώσεις για τη ζωή στον πλανήτη Γη”, του Oliver Jeffers, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ, τα παιδιά αφού άκουσαν την ιστορία χρησιμοποίησαν πολύχρωµες κάλτσες και κατασκεύασαν κατασκευάσουν τον ήρωα της ιστορίας. Κάποια και…της φαντασίας τους!

Χαρούμενη πινελιά η συμμετοχή γιαγιάδων που έδωσαν μια γλυκιά πινελιά συμμετοχής.

«Το πρόγραμμα ήταν οικογενειακό και επειδή σαν στόχο είχε τη διάδραση μεταξύ του παιδιού και του γονέα του, τη συνεργασία μεταξύ τους, αλλά και επειδή απαιτούσε ράψιμο- κάτι που δεν έχει κατακτήσει ακόμα ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία, αλλά και είναι σημαντικό να το δει από κάποιον ότι υπάρχει σαν διαδικασία. Τα παιδιά συνεργάστηκαν εξαιρετικά με τους “βοηθούς ραπτικής”, δημιούργησαν φανταστικά ζώα και γενικότερα περάσαμε φανταστικά!», δήλωσε η εικαστικός, Κατερίνα Φωτοπούλου.

Τα παιδιά από 6 – 8 ετών παρακολούθησαν το εικαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μπλούζα-Κουρελού-Κήπος…πώς να συνδέονται άραγε; Έλα να (ξεµ)πλέξοµε τον γρίφο!”κατά τη διάρκεια του οποίου χρησιμοποιώντας παλιά υφάσµατα έπλεξαν μοναδικά λουλουδένια…σουβέρ, τόσο διαφορετικά όσο και ο καθένας από εµάς. Με τον τρόπο αυτό, δημιούργησαν και επαναπροσδιόρισαν µε σύγχρονη µατιά την παραδοσιακή κουρελού..!

Το κάθε εικαστικό πρόγραμμα είχε διάρκεια 90 λεπτά.

«Ήταν εντυπωσιακό, πόση όρεξη είχαν όλα τα παιδιά και για γνωριμία με καινούριους ανθρώπους και καινούριες ιδέες και ευκαιρίες για δημιουργία, κυρίως τα παιδιά της Α Δημοτικού! Αυτοί οι άνθρωποι, ενώ δυσκολεύτηκαν πιο πολύ απ’ όλους, όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά είχαν απίστευτη θέληση και όρεξη ακόμα και για τις πιο δύσκολες αποστολές! Υπέροχοι όλοι τους! Χάρηκα πολύ που τους γνώρισα!» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η εικαστικός.