Βενετία Νεστορίδου (ΑμΚΕ planetagents.org)

May 28, 2019
Comments Off on Βενετία Νεστορίδου (ΑμΚΕ planetagents.org)

Η Βενετία Νεστορίδου (συνεργάτης της ΑμΚΕ planetagents.org) θα υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γίνε μυστικός πράκτοτας και σώσε τον κόσμο» βασισμένο στη σειρά βιβλίων της συγγραφέα Ελένης Ανδρεάδη «Πράκτορες του Πλανήτη», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Η ιδέα πίσω από τους Πράκτορες του Πλανήτη ήταν να γίνει η περιβαλλοντική εκπαίδευση ένα παιχνίδι, με την υιοθέτηση από τα παιδιά του ρόλου του μυστικού πράκτορα που φέρνει εις πέρας άκρως απόρρητες αποστολές για να σώσει τον κόσμο.

 

Το πρώτο βιβλίο της σειράς “Γίνε πράκτορας του πλανήτη” έλαβε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου και βρέθηκε στη βραχεία λίστα των βραβείων IBBY και Public, ενώ την επιτυχημένη πορεία του ακολούθησαν στην ίδια σειρά οι τίτλοι “Η εκδίκηση του Πουφ”,  “Πιράνχας στη στεριά” και τα “Τέρατα των Ωκεανών”. Η σειρά εμπλουτίστηκε με το πιο απίθανο πρακτορικό ημερολόγιο, ενώ για τα παιδιά μεγαλύτερη ηλικίας κυκλορεί το βιβλίο “Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης”.

 

Οι Πράκτορες του Πλανήτη έχουν βραβευτεί ως ένα από τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Δείτε πού και πότε θα συναντήσετε τη Βενετία Νεστορίδου εδώ.