Αναστασία Ασβεστά – Τέχνη από ανακυκλώσιμα υλικά

May 27, 2019
Comments Off on Αναστασία Ασβεστά – Τέχνη από ανακυκλώσιμα υλικά

“Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μια φάλαινα δυνατή! Γεννήθηκε σε ένα υπέροχο σχολείο…(στην Αστυπάλαια αν θυμάμαι καλά..) μια μέρα ανοιχτή…φωτεινή!

 

(………….. 2019 νομίζω ήταν).

 

Η φύση την έκανε δυνατή τη φάλαινα, όμως τα σκουπίδια των ανθρώπων τη βλάπτουν κι εκείνη τα τρώει, γιατί δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει …

 

Τα παιδιά.. .Τα παιδιά την προστάτεψαν. Μάζεψαν όλα τα σκουπίδια και έφτιαξαν μια πόλη… Μέσα στην πόλη, σε χρωματιστά σπίτια, έβαλαν τη φαντασία τους, τα όνειρά τους… Και η φάλαινα, πήρε την πόλη στη ράχη της και ταξίδεψε τα όνειρα των παιδιών μακριά εκεί που ανθρώπινη φαντασία δεν έχει πάει ακόμα…Την ιστορία αυτή την έβγαλα από το μυαλό μου.. Αλλά ξέρω πως ό,τι φανταζόμαστε με χαρά και αγάπη έχει πολλέεεεεες πιθανότητες να γίνει στ’ αλήθεια!

 

Με μπουκάλια πλαστικά, χαρτιά, χαρτιά, χαρτιά, χαρτόνια… κουτάκια, συσκευασίες, διάφορα σκουπίδια και ό,τι υλικά πέσουν στα χέρια μας, θα δώσουμε ζωή στα φαλαινοπαραμύθια μας!

 

Αφού φτιάξουμε το σώμα της φάλαινας με σκουπίδια που θα ενώσουμε με χαρτοταινίες, θα το ντύσουμε με χρωματιστά χαρτιά που θα έχουμε βουτήξει στην κόλλα ταπετσαρίας… και στη συνέχεια θα φτιάξουμε σπίτια σπίτια σπίτια… μια πόλη στη ράχη της…

 

Παπιέμασέ θα κάνουμε..

 

Θα την κάνουμε όμορφη! Δυνατή, όπως πρέπει να είναι!!! Θα της μάθουμε να ξεχωρίζει τα σκουπίδια!!! Θα μας ταξιδέψει!!!

 

Και στο τέλος θα βγούμε σέλφι μαζί της!” σημειώνει η Αναστασία Ασβεστά – www.papiera.gr

 

Για το πρόγραμμά της στο φεστιβάλ πατήστε εδώ.